+31 (0)40 22 63 839        contact@bumet.com

Meister der Metallverarbeitung

Vorm aanbrengen door metaal persen

Met diverse persmachines en persstraten perst BUMET metaalplaat in een gewenste vorm. De kracht welke voor hydraulisch metaal persen maximaal gebruikt kan worden bedraagt 1000 ton. Bij excentrisch persen bedraagt de maximale perskracht 400 ton. Daarnaast heeft BUMET persstraten met een maximale perskracht van 250 ton bij een bandbreedte van 500 mm.

Het persen van metaal biedt volop mogelijkheden om staal of RVS in een gewenste vorm te verkrijgen, zonder naden of lasverbindingen. Vaak gaat dat in één keer, maar er worden ook meerdere persingen achter elkaar uitgevoerd om de metaalplaat in de gewenste vorm te krijgen. Naast reguliere persbewerkingen is dieptrekken één van de vormen van persen van metaal welke BUMET aan haar klant kan voorzien.

Metaal persen met de excenterpersen van BUMET

Het persen van metaal gebeurt bij BUMET onder meer met zware excenterpersen. Deze werken op basis van een rondlopend excenter, waarmee via een drijfstang de persbeweging wordt gegenereerd.

Via de techniek van het metaal persen kunnen onderdelen of vormen uit een metaalplaat worden geperst. Hierbij kan zeer economisch worden omgegaan met het materiaalgebruik. De benodigde afwerking van producten die door metaal persen zijn gemaakt, is veelal gering.

Al in de enineeringsfase kan BUMET met u meedenken waarbij het metaal persen wordt opgenomen in het productieproces. Samenwerken met BUMET brengt u tot de meest efficiënte en kwalitatief hoogwaardige manier van produceren.